Agenda

27 & 28 april 2024

Kunst & voorjaar in Brummen.
27 en 28 april 2024 van 12 tot 17 uur
ART-kunstroute door de IJsselvallei en Veluwezoom.
Mooie combi van prachtige natuur, oude gebouwen en kleurrijke, verhalen vertellende en intrigerende kunst wat uitnodigt tot gesprek. Voorjaar staat voor nieuwe groei, nieuw leven en dus ook nieuwe kunst tijdens deze route; 8 kunstenaars met diverse gastexposanten. Maakt niet uit waar en bij wie u start, u kunt bijvoorbeeld in het oude centrum van Brummen starten en dan door op fiets of met de auto naar het oudste huisje in Eerbeek en dan afsluiten bij galerie t Arthuus in Loenen. Info op: www.art-brummen.nl.
De keramische vogelhuisjes van Joop van Ulden zijn inmiddels een begrip in de weide omtrek. Aan de Kerkstraat 6 heeft hij dit weekend Marjolijn van den Broek te gast met kleine aquarellen met vogels. Wat mooi aansluit bij Joop’s werk.
Voor Emeke Buitelaar, te vinden naast Joop op nr. 4, is het altijd weer bijzonder om te zien wat kunt losmaakt bij haar bezoekers: de interactie die kunst oproept. Haar atelier en haar nieuwe schilderijen zullen de verbeeldingskracht zeker weer aanspreken.
Om de hoek bij Annie Elissen aan de Zegerijstraat 7a wederom veel nieuw werk, met name beschilderd glas en porselein, ook in dit weekend is Annie aan ’t werk. Ali Klompenhouwer zal in de tuinkamer haar geabstraheerde bloemenschilderijen laten zijn, kleurrijke kunst waar je blij van wordt. Annie en Ali komen beiden uit Steenderen en exposeren nu voor het eerst samen.
Iets verderop in de Zegerijstraat op nr.35 vinden we Otto Koedijk met zijn vermaarde houtdraaikunst; mooi hout uit de omgeving dat is de grote inspiratie voor Otto. Ook Otto heeft een Steenderenaar als gastexposant: Jochem Witteveen “op zoek naar de suggestie van de figuratie”.
Rob Kuulkers laat dit weekend zijn veelzijdigheid weer zien. Met zijn monoprints bouwt hij afbeeldingen op: op een siliconen matje met verschillende lagen verf, na diverse handelingen blijft er een negatief beeld achter op doek of papier. In atelier La Rousserolle aan de Karekietstraat 1 is dit te bewonderen.
Ook Piet van Middelaar is één van de veelzijdige deelnemers van de kunstroute. Zijn krachtige beelden zijn te vinden aan de Burg.de Wijslaan 22. Piet is beeldhouwer, schilder en woordkunstenaar, hij verwoordt gevoel niet alleen in taal d.m.v. gedichten maar ook in steen en op doek.
Bij Marieke Ruijgrok aan de Boshoffweg 2 in Eerbeek de landschappen welke zij “en plein air” schildert in weer en wind,dit is soms terug te zien in het kunstwerk. Daarnaast maakt zij met papierpulp intrigerende portretten, ze bedekt ze met een huidje van Abaca-papier waarna ze het afmaakt met acrylverf.
Bij galerie ’t Arthuus van Mieke Diekmann aan de Eerbeekseweg 13a is altijd veel te zien en te beleven. Naast de nieuwe beelden en schilderijen van Mieke zelf kunst van Gerrie Koopman (schilderijen); Chris Hendrik (Bronzen); Annelies van Tetering en Lyda Dirkse (keramiek). En nog meer: sieraden, glas enz. Ook hier geldt: laat u verrassen.
Kortom: www.art-brummen.nl is een zeer veelzijdige kunstroute, waarbij de bezoekers in de ateliers van de deelnemende kunstenaars een kijkje kunnen nemen, aangevuld met werk van diverse gastexposanten.