Agenda

27 en 28 juli 2024

KUNST IN DE ZOMER ART-BRUMMEN :
MOOIE ONTMOETINGEN & GESPREKKEN
27 & 28 juli 2024
Openingstijden: 12.00 tot 17.00 uur.
De kunstroute ART-Brummen loopt vanuit Loenen/Eerbeek door de prachtige Veluwezoom richting het mooie oude dorp Brummen, deze zomeropening weer veel te zien op de diverse locaties: veelal bij de kunstenaars in hun ateliers, mooi voor de bezoekers om te zien waar de kunst ontstaat en bij enkelen ook tuinen met kunst. Daarnaast tonen ook gastexposanten hun werk, zodat er extra veel te beleven valt.

Helaas kan Piet van Middelaar dit weekend zijn atelier niet openstellen i.v.m. zijn gezondheid.

Zie ook www.art-brummen.nl.
Bij Mieke Diekmann in haar galerie en beeldentuin aan de Eerbeekseweg 13a in Loenen waan je je op de wadden tijdens haar nieuwe expositie. Mieke creëert vanuit passie, naast haar nieuwste schilderijen en beelden, kunst van haar gastexposanten: weidse schilderijen van Judith Lansink, bronzen van Henk Zeilstra vertellend over de wadden, Bert Verboom met RVS beelden en er valt nog veel meer te ontdekken.
In het witte huisje in Eerbeek aan de Boshoffweg 2 laat Marieke Ruijgrok haar beelden zien. Het zijn koppen, gemaakt van Abaca-papier en pulp uit de Middelste Molen in Loenen. Haar inspiratiebron is de mens, herkenbaar uitgebeeld. Haar gastexposant Ans van Breda haalt hieruit ook veelal haar inspiratie. Sinds kort schildert Ans ook portretten op jute wat een nieuwe uitdaging is, net als bij haar kleurrijke abstracte werken.
In het dorp Brummen zijn andere 5 locaties open:

Joop van Ulden is keramist aan de Kerkstraat 6, hij staat inmiddels bekend om zijn vogelhuisjes en voedertafels. Deze zijn zeer gevarieerd: van “vrijstaand huisje tot flats tot kerkgebouwen”.
Even 1 deur verder op Kerkstraat 4 kunt u zich laten verrassen door de kunst van Emeke Buitelaar, oud en nieuw werk wisselen elkaar af. Mooi nieuw mozaïek: daar waar Emeke eerder vrij bont werk maakte, zoekt zij nu haar kleurgebruik eerder in afgestemde tinten. Mooi om te gaan kijken en het gesprek aan te gaan.
Om de hoek aan de Zegerijstraat 7a, het atelier van Annie Elissen, veel nieuw beschilderd glas en porselein. De kleurrijke, fantasievolle en de soms zomerse schilderijen (o.a. koeien in de wei en vele vogels) worden aangevuld met de kunst van Anne von Dehle. Schilderijen met veel kleurrijke dames, waarin vriendschap en verbondenheid worden weergegeven, veelal op doek met paletmes; van groot naar klein.
Even verderop in de Zegerijstraat; nr.35, het houtdraaiwerk van Otto Koedijk: “Als je de boom hebt gezien, weet je ook meer van het hout”. Liselot Hoppen is Otto’s gastexposant. Experimenteren, zelfstandigheid, zelfbewustzijn; haar interesse in mens & ethiek, de innerlijke bron en beeldende kunst leven naast elkaar. Dit komt samen in haar schilderijen wat tot mooie ontmoetingen kan leiden. Van haar keramiek en fotografie is een kleine selectie te zien.
Bij Atelier La Rousserolle in de Karekietstraat 1 stelt de ook veelzijdige Rob Kuulkers zijn beelden en beeldjes van steen, keramiek, foto's, monoprints en multimedia ten toon. Ook zijn er veelkleurig schilderijen te zien van Hinke Nauta, die gemaakt zijn van gehaakte koorden.

Info: www.art-brummen.nl